Etla vahvistaa asiantuntijuuttaan ilmastopolitiikassa – Olli-Pekka Kuusela tutkijaksi Etlaan

Etla asiantuntijakaarti saa uuden vahvistuksen kesän lopulla, kun metsätalouden tohtori Olli-Pekka Kuusela siirtyy Oregonin yliopistosta Yhdysvalloista tutkijaksi Etlaan. Hän tulee Etlassa osaksi Makrotalous ja julkistalous -tutkimusryhmää. Kuusela keskittyy Etlassa erityisesti ympäristötaloustieteen tutkimukseen.

Kuusela (s. 1983) on työskennellyt apulaisprofessorina Oregonin osavaltion yliopiston (Oregon State University) metsätieteellisessä tiedekunnassa vuodesta 2015 asti. Hän on väitellyt tohtoriksi metsätaloudesta Yhdysvalloissa vuonna 2013. Oregonin yliopistossa Kuuselan tutkimukset ovat keskittyneet metsä- ja ympäristötaloustieteen teemoihin. Ennen Oregoniin siirtymistä Kuusela työskenteli muun muassa tutkijana Metsäntutkimuslaitoksessa (Metla) ja erikoistutkijana Luonnonvarakeskuksessa (Luke).

Etlassa Kuusela liittyy osaksi tutkimusjohtaja Tero Kuusen johtamaa Makrotalous ja julkistalous -tutkimusryhmää. Hänen tutkimusteemansa keskittyvät jatkossa erityisesti ympäristötaloustieteeseen sekä siihen liittyvien politiikkatoimenpiteiden taloudellisiin kysymyksiin. Kuuselan koulutustausta metsätaloustieteestä vahvistaa Etlan ilmastopolitiikkaa ja ympäristötaloustiedettä koskevaa osaamista. Kuusela aloittaa tehtävässään elokuun alussa 2021.

– Elinkeinoelämän tutkimuslaitos on ottanut kiinteästi tutkimuksen fokukseen myös ilmastonmuutoksen torjuntaan liittyvät toimet. Tutkimme parissakin eri hankkeessa ilmastopolitiikan vaikutuksia mm. työllisyyteen ja julkiseen talouteen yhdessä Suomen Ympäristökeskuksen ja Demos Helsingin kanssa, ja saimme viime vuonna päätökseen laajan hiilitullitutkimuksen valtioneuvostolle. Lisäksi Etlan ennusteryhmä laatii säännöllisesti ennusteita myös Suomen kasvihuonekaasupäästöistä, kertoo tutkimusjohtaja Tero Kuusi.

 

Etlassa alkava uusi hanke ilmastonmuutoksen vaikutuksesta julkiseen talouteen

Päästöennuste 21.1.2020

Päästöennuste 8.9.2020