Monivuotinen BRIE-ETLA -yhteistyö pääroolissa Alustatalouden F&M -podcastin bonusjaksossa

Etlan monivuotisen BRIE-ETLA -tutkimushankkeen puitteissa on toteutettu viime vuosina Etlan ja Aalto-yliopiston yhteistä podcast-sarjaa Alustatalouden F&M. Podcastin kolmannen tuotantokauden päättävä englanninkielinen bonusjakso perkaa tutkimushankkeen teemoja yhdysvaltalaisprofessorien kanssa. Hankkeessa on viimeisinä vuosina tutkittu älykkäiden teknologioiden vaikutuksia niin yrityksille kuin taloudelle.

Nokian käynnistämä tutkimusyhteistyö Etlan ja BRIE:n (Berkeley Roundtable on the International Economy at the University of California Berkeley) välillä on kestänyt yhtäjaksoisesti jo 21 vuotta. Viimeinen kolme ja puoli vuotta tutkimusyhteistyössä on keskitytty tutkimaan älykkäiden teknologioiden (engl. intelligent tools) vaikutuksia niin yrityksille kuin taloudelle. Ymmärrys siitä, kuinka älykkäitä työkaluja voidaan käyttää työllisyyden ylläpitämiseksi ja osaamisen lisäämiseksi globaalisti kilpailukykyisissä yrityksissä, on tärkeä panos liiketoiminta- ja politiikkakeskusteluihin maailmanlaajuisesti.

Etlassa hankkeesta vastaavat johtava tutkija Timo Seppälä ja tutkimusjohtaja Heli Koski.

Viime vuosien aikana Etlassa on hankkeen puitteissa toteutettu myös Alustatalouden F&M -podcastia yhteistyössä Aalto-yliopiston kanssa. Kolmas tuotantokausi päättyi 20.2. julkaistavaan englanninkieliseen extrajaksoon, jossa BRIE-ETLA -yhteistyön tutkijat keskustelevat hankkeen teemoista: alustataloudesta, tekoälystä ja niiden politiikkaimplikaatioista.

Etlan Timo Seppälän ja Aalto-yliopiston professori Robin Gustafssonin kanssa jaksossa keskustelevat Yhdysvaltojen vieraat Kalifornian yliopistosta: professori Martin Kenney, emeritusprofessori John Zysman ja johtaja Mark Nitzberg.

Syyskuussa 2022 järjestettiin BRIE-ETLA seminaari, johon osallistui kotimaisia ja yhdysvaltalaisia alustatalouden tutkijoita.
Etlan tutkimusjohtaja Heli Koski ja tutkija Nelli Valmari esittelivät GDPR:n vaikutuksia käsittelevää tutkimustaan vuonna 2020 pidetyssä BRIE-ETLA -hankkeen seminaarissa.

Mikä on Alustatalouden F&M?

Alustatalouden F&M -podcast pyrkii selkiyttämään kuulijoille alustatalouden mysteerejä ajankohtaisten ilmiöiden kautta. Etlan ja Aalto-yliopiston yhteistä podcast-sarjaa, tuttavallisemmin Alustatalouden faktat ja myytit, on tehty jo kolmen kauden verran. Kolmannella tuotantokaudella podcastia ovat vetäneet Etlan johtava tutkija Timo Seppälä, Aalto-yliopiston professori Robin Gustafsson ja juontajana sarjayrittäjä William von der Pahlen. Kolmannen kauden on tuottanut Etlalle ja Aalto-yliopistolle Jaksomedia.

Kolmannen tuotantokauden Etlalle ja Aalto-yliopistolle tuotti Jaksomedia. Alustasääntelyä käsittelevässä jaksossa vieraana oli Etlan tutkimusjohtaja Heli Koski. Kuvassa myös hostit Timo Seppälä ja William von der Pahlen sekä jakson toinen vieras, Teknologiateollisuuden EU-regulaation johtaja Jussi Mäkinen.

Podcast on kuunneltavissa kaikilla yleisimmillä kuuntelualustoilla, esimerkiksi Spotify, Supla, Google ja Apple Podcast & Podplay.

Alustatalouden F&M jatkaa alustatalouden mysteerien purkamista myöhemmin ilmestyvällä uudella tuotantokaudella – tällä kertaa täysin uudella kokoonpanolla.

Toisella ja kolmannella tuotantokaudella podcastia vetivät Timo Seppälä, William von der Pahlen ja Robin Gustafsson. Seuraavaksi tuotantokaudeksi kokoonpano vaihtuu uuteen.

 

Lue kaikki nettijutut kolmannen kauden jaksoista:

Alustatalouden faktat ja myytit -podcast jatkuu – ensimmäisessä jaksossa aiheena päästökauppa

Alustatalouden F&M pohtii energiajärjestelmän uudistamista alusta-ajattelun avulla

Yritykset ja teknologiahype – Alustatalouden F&M pohtii seuraavia teknologisia innovaatioita

Alustatalouden F&M ruotii avointa tiedettä ja sen mahdollisuuksia

Alustasääntelyn kiemuroissa – Alustatalouden F&M ruotii digitaalisten markkinoiden sääntelyä

Voiko alustamaisuus tulla myös teollisuuteen? Tätä kysymystä pohditaan Alustatalouden F&M -podcastissa

Suomisportista hyvinvointialustaksi: Alustatalouden F&M -podcastissa aiheena digiratkaisut terveys- ja hyvinvointialalla

Olisiko alustataloudesta hävikinpoistajaksi? Alustatalouden F&M -podcast pureskelee kiertotalouden kysymyksiä