Innovaatiovetoisia polkuja talouskasvuun -webinaaritallenne

Etlan Innovaatiovetoisia polkuja talouskasvuun -tutkimushanke tarjosi uusia näkökulmia Suomen talouskasvun edistämiseen. Vuosina 2022–2024 toteutetussa Business Finlandin rahoittamassa hankkeessa tavoitteena oli tuottaa päätöksentekijöille tietoa innovaatiovetoisen talouskasvun uusista lähteistä ja lisätä ymmärrystä siitä, miten uusien kestävän kasvun lähteiden syntyä ja hyödyntämistä voitaisiin parhaiten edistää Suomessa.  Loppuseminaarissa 11.12. tutkijat esittelivät hankkeen keskeisiä tutkimustuloksia.

Innovaatiovetoisia polkuja talouskasvuun – seminaarissa Business Finland-talossa Helsingissä käytiin 11. joulukuuta 2024 läpi uusia näkökulmia Suomen talouskasvun edistämiseen. Vuosina 2022–2024 Etlassa toteutetun tutkimushankkeen loppuseminaarissa tarkasteltiin muun muassa

  • maahanmuuton roolia innovaatiotoiminnassa
  • kestävään kehitykseen liittyviä kysymyksiä
  • sekä innovaatiopolitiikan roolia Suomen taloudellisessa kehityksessä.
Kuvassa oikealta katsottuna Etlan viestintäjohtaja Tytti Sulander, tutkimusjohtaja Heli Koski, tutkimusjohtaja Tero Kuusi ja tutkimuspäällikkö Natalia Kuosmanen.

Tilaisuudessa Etlan tutkimusjohtajat Heli Koski ja Tero Kuusi sekä tutkimuspäällikkö Natalia Kuosmanen esittelivät hankkeen keskeisiä tuloksia ja kommenttipuheenvuoron piti johtava asiantuntija Harri Länsipuro työ- ja elinkeinoministeriöstä. Lopussa myös sana oli vapaa eli keskustelua käytiin vilkkaasti tilaisuuden lopuksi.

Tilaisuuden avasi Business Finlandin johtaja Christopher Palmberg ja juontajana toimi Etlan viestintäjohtaja Tytti Sulander.

Vihreät tuotteet ovat keskeisiä kestävän kasvun ja yritysten kilpailukyvyn vahvistamisessa. Kansainvälinen kilpailukyky edellyttää jatkuvaa panostusta teknologiaan ja kestävän kehityksen ratkaisuihin, sanoo Etlan tutkimuspäällikkö Natalia Kuosmanen.

Hankkeen yhteydessä on julkaistu useita eri tutkimuksia ja ne yhteenvetävä Etla Muistio julkaistiin loppuseminaarin yhteydessä.

Tutkimustulokset korostavat ulkomaalaisten keksijöiden ja osaajien merkitystä innovaatiotoiminnassa ja talouden uudistumisessa. Korkeasti koulutettujen maahanmuutto vahvistaa osaamista ja monimuotoisuutta, mikä lisää myös innovaatiopoliittisten toimien – kuten t&k-tukien – vaikuttavuutta. Samalla vihreät innovaatiot avaavat Suomelle mahdollisuuden vahvistaa kilpailukykyään. T&k-tukien tehokas kohdentaminen voi merkittävästi vahvistaa talouden tuottavuutta ja lisätä yhteiskunnallista hyvinvointia.

Hankkeen puitteissa tehtyihin muihin tutkimuksiin voit tutustua täällä Etlan netissä.

Liitteet

Esitysdiat 11.12.2024

Lataa