Etla järjesti TT-säätiön rahoittaman Tekoäly työelämässä -hankkeen päättävän yleisötilaisuuden tiistaina 19. marraskuuta Musiikkitalossa Helsingissä. Tilaisuudessa pureuduttiin tekoälyn tuomiin muutoksiin Suomen työmarkkinoilla, ja julkistettiin tuoreita tutkimustuloksia generatiivisen tekoälyn vaikutuksista niin työelämään kuin työn kysyntään.
Etla julkisti tiistaina 19. marraskuuta tuoreita tuloksia työelämän ja tekoälyn yhdistämisestä Suomessa. Generatiivinen tekoäly ei ole tähän mennessä aiheuttanut negatiivisia työmarkkinavaikutuksia Suomessa. Kuitenkin jo puolet suomalaista on vähintäänkin kokeillut generatiivisen tekoälyn sovelluksia. Nyt julkaistut tutkimukset ovat osa TT-säätiön rahoittaman, päättyvän Tekoäly työelämässä -hankkeen tuloksia.
Etlan työelämätutkimuksesta vastaava tutkimusjohtaja Antti Kauhanen esitteli tänään julkaistun tuoreen Etla-tutkimuksen tuloksia.
– Tutkimuksen tulokset viittaavat siihen, että tekoäly on nostanut työn tuottavuutta ja sitä kautta työn kysyntää. Ansiokehitys on ollut altistuneissa ammateissa nopeampaa kuin ei-altistuneissa ammateissa.Työllisyyskehityksessä ei ole ollut eroja näiden ryhmien välillä. Generatiivinen tekoäly ei ole siis aiheuttanut meillä negatiivisia työmarkkinavaikutuksia, ainakaan tähän mennessä, arvioi Kauhanen.
Etlan Petri Rouvinen tarkasteli tuoreen kyselytutkimuksen tuloksia, jossa selvitettiin generatiivisen tekoälyn käyttöä Suomessa. Tulokset paljastavat, että jo puolet suomalaista on vähintäänkin kokeillut generatiivisen tekoälyn sovelluksia. Työllisistä kolmellakymmenellä prosentilla on ollut generatiivisen tekoälyn ammatillista käyttöä.
– Voidaankin sanoa, että jo tähän mennessä generatiivinen tekoäly on vaikuttanut merkittävästi suomalaisten vapaa-aikaan ja työhön. Suomalaiset näkevät generatiivisen tekoälyn vaikutukset työn tuottavuuteen ja laatuun sekä työtyytyväisyyteen positiivisina, kertoi Rouvinen.
Tilaisuuden lopuksi Etlan tekoälytutkimuksesta vastaava tutkimusneuvonantaja, Petri Rouvinen ja Etlan tutkimusjohtaja Antti Kauhanen vastailivat yleisön kysymyksiin, jotka tarjosivat kiinnostavia näkökulmia laajemmin tekoälyn käytöstä. Tilaisuuden juonsi Etlan viestintäjohtaja Tytti Sulander ja teknisestä toteutuksesta vastasi FLIK.
Voit katsoa tallenteen YouTube-sivuillamme EtlaTalks.
Esityskalvot löydät tämän artikkelin liitteenä.
Arkadiankatu 23 B
00100 HELSINKI
Vaihde ja vastaanotto avoinna arkisin klo 8.30–15:30.
+358 (09) 609 900