Hyvää Joulua! Välipäivinä sulattelemme ja valmistaudumme uuteen

Vastaanottomme on suljettu välipäivinä ke 27. – pe 29.12.2023. Tutkimuslaitos on auki muina vuodenvaihteen työpäivinä, mutta tutkijamme ovat pitkälti lomalla pyhien välillä.

Tutkijoiden suorat yhteystiedot löydät: etla.fi/henkilosto/tutkijat/

Videopodcastimme metsästää menestystä

Jouluherkkujen sulattelun ohessa voit kuunnella ja katsella tuoretta videopodcastiamme “Menestyksen jäljillä”, joka käsittelee yritysten viime vuosina kohtaamien kriisien vaikutuksia sekä menestymisen mahdollisuuksia.

Videopodcast on osa Etlan tänä vuonna päättyvää monivuotista tutkimushanketta ”Yritysten resilienssi globalisaation aikakaudella (CRIEG)”.

Ensimmäisessä jaksossa pohditaan, kuinka viimeaikaiset kriisit ovat vaikuttaneet yritysten arvoketjujen toimintaan ja miltä arvoketjujen tulevaisuus näyttää. Muutoksia on jo tapahtunut eivätkä ne ole vielä ohi.

Toisessa jaksossa pohditaan, mitä hyötyä koronatuista oli yrityksille. Tarkastelussa ovat Business Finlandin koronatuet, joiden vaikutusta Etla on tutkinut.

Jaksot ovat kuunneltavissa Spotifyssa ja Apple Podcastissa sekä katsottavissa Etlan Youtube-kanavalla EtlaTalks. Podcastin on Etlalle toteuttanut Studio Linjat.

Kilpailukykyennuste tulossa heti uuden vuoden jälkeen

Vuoden 2024 ensimmäinen Etla-julkaisu on kilpailukykyennusteemme, joka julkaistaan keskiviikkona 3. tammikuuta. Etla Erikoisraportin Suomen kustannuskilpailukyvyn näkymistä on laatinut ennnusteryhmän tutkija Ville Kaitila.

Hyvää Joulua!

Lopuksi haluamme toivottaa niin taloustutkimuksen ystäville kuin kaikille muillekin erittäin hyvää joulua – ja menestystä vuodelle 2024!