Alustatalouden faktat ja myytit -podcast sukeltaa alustatalouden saloihin

Etla on yhteistyökumppanina Alustatalouden faktat ja myytit -podcastin uudella tuotantokaudella. Podcastissa asiantuntijat ja vaihtuvat vieraat keskustelevat alustataloudesta ja siihen liittyvistä ajankohtaisista aiheista. Etlasta mukana on johtava tutkija Timo Seppälä, joka arvioi podcastissa muun muassa alustatalouden supervoimia ja tekoälyä. Podcast liittyy kolmivuotiseen ETLA-BRIE -hankkeeseen.

Alustatalous muokkaa yhteiskuntaa ja sen vaikutukset ulottuvat jo monille yhteiskunnan osa-alueille. Alustatalouden mysteereistä ja sen toimintamekanismeista keskustellaan Alustatalouden faktat ja myytit -podcastin toisella kaudella, joka alkoi tammikuussa. Podcastissa pohditaan muun muassa alustatalouden supervoimia, tekoälyä, datan käyttöä ja alustapohjaisia ratkaisuja ilmastonmuutoksen torjunnassa ja osana demokratiaa.

Aalto-yliopiston podcast-sarjassa Etlasta mukana on johtava tutkija Timo Seppälä. Toisena keskustelijana on Aalto-yliopiston professori Robin Gustafsson. Lisäksi podcastissa tavataan lukuisia monipuolisia vieraita. Podcastin juontaa sarjayrittäjä William von der Pahlen. Seppälä on ensimmäisen jakson lisäksi mukana tekoälyä ja terveys- ja urheiludataa käsittelevissä jaksoissa.

– Podcastin tavoitteena on laajentaa ymmärrystä niin alusta- ja datataloudesta kuin myös tekoälystä kaikille aihepiireistä kiinnostuneille. Onkin suuri ilo olla tekemässä tätä podcastia. Kiitos Robinille kutsusta tulla mukaan keskustelemaan alustataloudesta, toteaa Etlan Timo Seppälä.

Timo Seppälä, Etlan johtava tutkija.

Keskiviikkona 19.tammikuuta julkaistussa uuden kauden ensimmäisessä jaksossa teemana on alustatalouden abc eli asiat, joita et vielä tiennyt alustataloudesta. Jaksossa pohditaan muun muassa, miten alustatalous eroaa perinteisistä talousmekanismeista ja mitkä ovat alustojen supervoimat. Seppälän ja Gustafssonin lisäksi vieraana jaksossa on Aalto-yliopiston professori Kimmo Karhu.

Alustatalouden faktat ja myytit -podcastin toisen kauden ensimmäisen jakson pääset kuuntelemaan täältä.

Kahdeksanosaisen podcastin uusi jakso ilmestyy aina keskiviikkoisin. Ensi viikon jaksossa keskustellaan tekoälystä alustatalouden supervoimana.

Tervetuloa alustatalouden asiantuntijoiden pöytään!

Alustatalouden faktat ja myytit -podcastin ensimmäisen jakson kuvitus.

Podcast liittyy ETLA-BRIE-hankkeeseen

Alustatalouden faktat ja myytit -podcast liittyy Etlan pitkäaikaiseen BRIE-ETLA 2019-2022 -yhteistyöhankkeeseen. Hanke keskittyy tarkastelemaan uusien ja tulevien informaatioteknologioiden vaikutuksia yrityksiin ja yhteiskuntaan. Päätavoitteena on selvittää, miten uusien teknologioiden käyttöönotto sekä digitaalisten alustojen hyödyntäminen muuttavat liiketoimintaa, teollisuutta ja työtä. Hanke pyrkii myös tarjoamaan asianmukaisia liiketaloudellisia, lainsäädännöllisiä ja yhteiskunnallisia ratkaisuja.

Etlan ja BRIE:n (Berkeley Roundtable on the International Economy at the University of California Berkeley) tutkimusyhteistyö on perustettu jo vuonna 2001. Yhteistyön tarkoituksena on havaita ajoissa talouden häiriöitä, kompastuskiviä ja haasteita, kuten myös herättää keskustelua ja tuottaa ratkaisuja ennalta nähtyihin ongelmatilanteisiin.

 

Kuuntele ensimmäinen jakso “Alustatalouden abc – 5 asiaa, joita et vielä tiedä alustataloudesta”

Podcastin verkkosivuille

Lue myös Aalto-yliopiston nettijuttu podcastista

 

Podcast on tuotettu osana Aalto-yliopiston Politiikkatoimet alustataloudessa -tutkimushanketta, jota rahoittaa Business Finland.