Vihriälä: työllisyystavoitteeseen ei ole yhtä ihmerohtoa

Hallituksen puoliväliriihestä tänään tiistaina 25.4. odotetaan mm. nippua uusia työllisyystoimia, kirjoittaa STT. Etlan toimitusjohtajan Vesa Vihriälän mukaan hallituksen työllisyystavoitteen saavuttamiseksi ei ole olemassa yhtä yksittäistä lääkettä.

– Yhtä niin järeää asiaa ei ole näköpiirissä, että sellaisesta vivusta vääntämällä näin tapahtuisi, Vihriälä sanoi mm. Turun Sanomissa julkaistussa STT:n haastattelussa maanantaina 24.4.

Vihriälän mukaan ainoa keino olisi massiivinen elvytys, mutta se olisi muun talouspolitiikan kannalta järjetöntä nykytilanteessa.

– En ole varma kuinka paljonko sekään auttaisi, jos pullonkaulat työmarkkinoilla tulevat vastaan, Vihriälä pohti.

STT:n kyselyssä muutama viikko sitten ekonomistit arvioivat, että hallitus on jäämässä 72 prosentin työllisyystavoitteestaan. Myös Vihriälä arvioi mm. EtlaTalks-keskusteluohjelmassa perjantaina 21.4. ettei hallitus pääse työllisyystavoitteeseensa.

– Siitä huolimatta, että monta hyvää asiaa on liikkeellä, eivät ne vielä riitä tavoitteiden saavuttamiseen, Vihriälä totesi EtlaTalksissa.

Hallituksen koulutusleikkaukset pitäisi Vihriälän mielestä kompensoida. Hallituksen yleistä linjaa ja säästöpäätösten neljän miljardin mittakaavaa hän pitää oikeana.

– Odotan, ettei hallituksen finanssipolitiikan yleiseen linjaan tule mitään dramaattista muutosta. Hallitus on päättänyt menoleikkauksista ja uskon, että niistä pidetään suurin piirtein kiinni eikä tule mitään lisää.

Lue vielä Kauppalehden uutinen aiheesta.