Uudet johtajat

Etlan uudeksi toimitusjohtajaksi on nimitetty Nordean pääekonomisti Aki Kangasharju. Nimitys julkistettiin torstaina 14.2.

Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen johdossa 11.3.2019 aloittava Aki Kangasharju on väitellyt kauppatieteen tohtoriksi Jyväskylän yliopistossa vuonna 1998 ja hän on toiminut aiemmin mm. Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen VATT:n ylijohtajana, tutkimusprofessorina ja tutkimusjohtajana vuosina 2001-2012.

Nordean tutkimusjohtajana ja pääekonomistina hän on toiminut vuodesta 2012.

Kangasharju korostaa jatkavansa Etlan johdossa Vesa Vihriälän vakaalla linjalla. Vihriälä on johtanut Etlaa vuodesta 2012 lähtien.

– Etlassa tehdään erittäin hyvää tutkimusta ja riippumattomuus on tutkimuslaitokselle olennaista. On suorastaan elinehto, että tutkimus on tieteellisesti kestävää. Elinkeinoelämä tarvitsee tutkimustietoa samalla tavalla kuin koko yhteiskunta, tarvitsemme tietopohjaa, jolla saamme Suomea rakennettua tulevaisuuteen. Alustava linjaus, jota olen tässä kaavaillut on ehkä pieni fokusointi tutkimusteemoissa, Kangasharju linjaa.

EVAn johtoon päätoimittaja Emilia Kullas

Elinkeinoelämän valtuuskunnan EVAn johtajaksi on valittu Talouselämä-lehden päätoimittaja Emilia Kullas. Hänet tunnetaan pitkäaikaisena talousjournalistina ja yhteiskunnallisena keskustelijana. Hän on toiminut aiemmin Talouselämä-lehden toimituspäällikkönä ja Sijoituselämä-osiosta vastaavana uutispäällikkönä.

Kullas tunnetaan myös kirjailijana: hän on työnsä ohella kirjoittanut kaksi, erityisesti naisille suunnattua kirjaa sijoittamisesta ja vaurastumisesta. Emilia Kullas seuraa tehtävässään Matti Apusta, joka siirtyi EVAn johtoon Aamulehden päätoimittajan paikalta vuonna 2010.

Haglund: Vaikuttavaa tietopohjaa talouspolitiikkaan

Etlan ja EVAn hallituksen puheenjohtaja Carl Haglund korostaa, että nyt julkistetut nimitykset vahvistavat Etlan ja EVAn roolia suomalaisessa yhteiskunnassa myös jatkossa.

– Vesa ja Matti kumpikin jättävät tosi suuret saappaat täytettäväksi. Olen kuitenkin iloinen, että olemme onnistuneet rekrytointiprosessissa ja löytäneet kaksi henkilöä, jotka näihin saappaisiin voivat astua. Aki Kangasharju luotsaa jatkossakin Etlassa taloustutkimusta kansantalouden ja elinkeinoelämän kannalta keskeisistä kysymyksistä, tavoitteenamme tuoda vaikuttavaa tietopohjaa Suomessa harjoitettavaan talouspolitikkaan. Emilia Kullas taas tunnettuna talousjournalistina tuo EVAn toimintaan ehkä lisää sävyjä ja talouspoliittista ulottuvuutta, Haglund toteaa.

Kuvat: Juuso Heinonen ja Tytti Sulander/ETLA