Kaksi uutta tutkimusjohtajaa Etlaan

Elinkeinoelämän tutkimuslaitos saa kaksi uutta tutkimusjohtajaa. Uudet teknologiat –ohjelman tutkimusjohtajaksi ja Etlatiedon toimitusjohtajaksi on nimitetty KTT Jyrki Ali-Yrkkö ja Työmarkkinat ja koulutus –ohjelman tutkimusjohtajaksi KTT Antti Kauhanen. Kumpikin työskentelee parhaillaan Etlassa.

Jyrki Ali-Yrkkö on aiemmin toiminut Etlatieto Oy:n varatoimitusjohtajana. Hän siirtyy Etlatiedon toimitusjohtajaksi helmikuun alusta alkaen ja aloittaa samalla Etlan Uudet teknologiat –ohjelman tutkimusjohtajana. Etlatiedon entinen toimitusjohtaja Petri Rouvinen siirtyi 1.2.2019 asianajotoimisto Avancen palvelukseen.

Jyrki Ali-Yrkkö tunnetaan Etlan pitkäaikaisena tutkijana, hän on työskennellyt Etlassa ja Etlatiedossa vuodesta 1995. Hänen tutkimusteemojaan ovat mm. arvon syntyminen ja arvoverkostot, digitalisaatio sekä yritysten kansainvälistyminen. Ali-Yrkkö on myös yksi harvoista Nokian kehitykseen perehtyneistä tutkijoista Suomessa.

– Etlatiedon puolella olemme aina pyrkineet tarttumaan uusiin asioihin ensimmäisten joukossa. Aiomme jatkossakin tutkia uusia ilmiöitä ja niiden vaikutuksia talouteen, vaikka se usein tarkoittaakin epämukavuusalueelle menoa, sanoo Ali-Yrkkö.

Kauhanen vetämään Etlan työelämätutkimusta

Aiemmin Etlan tutkimuspäällikkönä työskennellyt Antti Kauhanen siirtyy helmikuun alusta alkaen Etlan Työmarkkinat ja koulutus –ohjelman tutkimusjohtajaksi. Ohjelman nykyinen tutkimusjohtaja Rita Asplund jatkaa tutkimusneuvonantajana tammikuuhun 2020 asti.

Antti Kauhanen on tunnettu työelämätutkija ja hänen tutkimusteemansa koskevat mm. työmarkkinoita, osaamista sekä miesten ja naisten palkkaeroja. Kauhanen on julkaissut artikkeleita lukuisissa korkeatasoisissa aikakauskirjoissa ja hän toimii parhaillaan myös osa-aikaisena professorina Jyväskylän yliopistossa.

– Työelämän ja työmarkkinoiden tutkimuksessa on usein kyse monitahoisista ilmiöistä. Esimerkiksi työn murrokseen sopeutuminen edellyttää monipuolista analyysia murroksen taustoista ja mahdollisista politiikkatoimenpiteistä. Vain tieteellisesti korkeatasoisen tutkimuksen avulla voimme saada relevanttia tietoa työmarkkinoiden toiminnasta ja poliittisten päätösten vaikuttavuudesta ihmisten arkeen, Kauhanen toteaa.

 

Lisätietoja:

  Jyrki Ali-Yrkkö, ETLA, p. 046-851 0501, jyrki.ali-yrkko@etla.fi
  Antti Kauhanen, ETLA, p. 050-569 7627, antti.kauhanen@etla.fi