Hiilitullien talousvaikutukset: webinaari

Hiilitullien vaikutuksia niin Suomen kuin EU:nkin taloudelle pohdittiin torstaina 29. lokakuuta, kun laaja VN TEAS -tutkimushanke julkistettiin. EU:n kaavailemat hiilitullit voivat hillitä hiilivuotoa, mutta osoittautuvat tarkemmassa tarkastelussa monella tapaa ongelmallisiksi. Etla järjesti aiheesta taustoittavan webinaarin, joka herätti vilkasta keskustelua.

Webinaarissa Etlan tutkimusjohtaja ja hankkeen vetäjä Tero Kuusi esitteli saatuja tuloksia hiilitullien talousvaikutuksista Suomessa ja EU:ssa sekä erilaisia haasteita, joita hiilitulleihin liittyy. Kommenttipuheenvuorot pitivät Helsingin yliopiston tutkija Martin Björklund sekä ulkoministeriön yksikönpäällikkö – ja hankkeen ohjausryhmän puheenjohtaja-  Pasi-Heikki Vaaranmaa. Tilaisuuden veti Etlan viestintäjohtaja Tytti Sulander.

Webinaariin osallistui yli sata henkeä ja keskustelua käytiin vilkkaasti sekä chatissa että esitysten jälkeen webinaarissa. Webinaariin osallistuttiin myös Suomen rajojen ulkopuolelta, kaukaisin osanottaja oli Japanista.

“Carbon Border Adjustment Mechanisms and Their Economic Impact on Finland and the EU” -hanke on osa valtioneuvoston vuoden 2020 julkaisu- ja selvitystoimintaa. Sen toteuttivat yhdessä Etla, Helsingin yliopisto, Suomen ympäristökeskus ja MIT.

LUE LISÄÄ TUTKIMUKSESTA

Julkaisun pysyvä osoite valtioneuvoston julkaisuarkistossa

Liitteet

Tero Kuusen webinaarissa käyttämät kalvot

Lataa

Martin Björklundin webinaarissa käyttämät kalvot

Lataa