Eurooppa edellä – miten EU:n ilmastopolitiikka vaikuttaa yritysten toimintaan

Eurooppa edellä-podcastin tämänkertaisessa jaksossa aiheena on EU:n Green Deal ja ilmastopolitiikan vaikutukset yritysten toimintaedellytyksiin. Etlasta mukana keskustelemassa on tutkimusjohtaja Tero Kuusi. 10-osainen podcast-sarja tuo enemmän eurooppalaista näkökulmaa suomalaiseen keskusteluun. Etla on yksi sarjan yhteistyökumppaneista.

Eurooppa edellä -podcast pureutuu joka toinen viikko ajankohtaisiin EU- ja Eurooppa-aiheisiin suomalaisten europarlamentaarikkojen ja asiantuntijoiden kanssa. Tiistaina 16. maaliskuuta julkaistavan jakson aiheena on EU:n Green Deal: ilmastopolitiikka ja kiertotalous. Etlasta mukana keskustelemassa on tutkimusjohtaja Tero Kuusi, jonka vetämät tutkimushankkeet pureutuvat mm. ilmastopolitiikan työllisyysvaikutuksiin sekä hiilitulleihin.

Tällä kertaa jakson nauhoitukset hoidettiin poikkeuksellisesti kolmesta paikasta etäyhteyksillä. Juontaja Tapio Nurminen osallistui keskusteluun Münchenistä, Keskuskauppakamarin johtava liikenne- ja elinkeinopolitiikan asiantuntija Päivi Wood ja Etlan tutkimusjohtaja Tero Kuusi Helsingin studiolta ja europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen puolestaan Hämeenlinnasta.

Eurooppa edellä -podcastia nauhoittamassa juontaja Tapio Nurminen (vasemmalla ylhäällä), Päivi Wood, Tero Kuusi ja Sirpa Pietikäinen.

Aiemmissa Eurooppa edellä- podcastin jaksoissa on käsitelty mm. elpymisrahastoa ja EU-budjettia sekä Suomen osaajapulaa ja investointivajetta. Podcast hahmottaa EU-ratkaisuja kaikille yhteiskunnasta, Euroopasta, eurooppalaisesta elämäntavasta ja kansainvälisistä asioista kiinnostuneille. Tavoitteena on tuoda enemmän eurooppalaista näkökulmaa suomalaiseen keskusteluun.

Etlan tutkimusjohtaja Tero Kuusi.

Eurooppa edellä -podcastin tuottaa Nouhau Productions ja yhteistyökumppaneina ovat Etlan lisäksi Euroopan parlamentti, Keskuskauppakamari sekä Helsingin seudun kauppakamari.

Sarjan 10 jaksossa ääneen pääsevät Suomen parhaat EU- ja Eurooppa-tuntijat  – erityisesti suomalaiset europarlamentaarikot. Juontaja Tapio Nurminen tunnetaan pitkän linjan Eurooppa-kirjeenvaihtajana sekä myös Kauppalehden ja MTV:n uutisten lukuisista Saksan-raporteistaan.

Tulevissa jaksoissa käsitellään mm. pankkiunionia sekä digitaalisuuden haasteita yrityksille ja digijättien toimintaa EU:ssa. Pysy siis kuulolla – keväällä 2021 mennään Eurooppa edellä joka toinen viikko!

Livenä Helsingissä podcastia nauhoittivat Päivi Wood Keskuskauppakamarista ja Tero Kuusi Etlasta.

 

Eurooppa edellä -podcast on kuunneltavissa yleisimmillä podcast-alustoilla, kuten Podplay, Spotify, Apple, Google, Radiot.fi sekä yhteistyökumppanien verkkosivuilla ja Kauppalehden verkossa.

Kuuntele iTunesissa

KUUNTELE KAIKKI JAKSOT