Etlan tutkija Olli-Pekka Kuusela Helsingin yliopiston dosentiksi

Helsingin yliopiston kansleri on myöntänyt Etlan tutkija Olli-Pekka Kuuselalle ympäristö- ja luonnonvarataloustieteen dosentin arvon. Kuusela on Etlassa keskittynyt erityisesti ympäristötaloustieteen tutkimukseen.

Olli-Pekka Kuusela, Ph.D., on Etlan tuorein dosentti. Helsingin yliopisto myönsi Kuuselalle syyskuussa ympäristö- ja luonnonvarataloustieteen dosentin arvon.

– Arvostan tätä suuresti. Helsingin yliopisto on ollut minulle myös erittäin tärkeä ja inspiroiva kasvuympäristö omien uravalintojeni kannalta, Kuusela toteaa.

Kuusela siirtyi Etlaan tutkijaksi elokuussa 2021 Yhdysvalloista, missä hän työskenteli apulaisprofessorina Oregonin osavaltion yliopiston (Oregon State University) metsätieteellisessä tiedekunnassa. Hän on väitellyt tohtoriksi Yhdysvalloissa vuonna 2013. Oregonissa Kuuselan tutkimukset keskittyivät metsä- ja ympäristötaloustieteen teemoihin. Aiemmin Suomessa hän on työskennellyt myös muun muassa tutkijana Metsäntutkimuslaitoksessa (Metla) ja erikoistutkijana Luonnonvarakeskuksessa (Luke). Olli-Pekka Kuusela keskittyy Etlassa erityisesti ympäristötaloustieteen tutkimukseen tutkimusjohtaja Tero Kuusen johtamassa Makrotalous ja julkistalous -tutkimusryhmässä. Hänen tutkimusteemansa ovat käsitelleet ympäristötaloustiedettä sekä siihen liittyvien politiikkatoimenpiteiden taloudellisia kysymyksiä. 

Etla onnittelee uutta dosenttia!