Etlan Rita Asplund Norjan tutkimusneuvostoon

Etlan tutkimusneuvonantaja Rita Asplund on nimitetty Norjan tutkimusneuvoston Koulutus ja osaaminen-ohjelman johtoryhmään. Asplund on aiemmin tutkimusjohtajana vetänyt Etlassa Työmarkkinat ja koulutus -tutkimusohjelmaa ja hän jatkaa edelleen myös Etlan tutkimusneuvonantajana.

Norjan tutkimusneuvosto on käynyt läpi laajan organisaatiouudistuksen, jonka jälkeen neuvostossa on nyt 15 eri tutkimusohjelmaa. Etlan Rita Asplund on nimitetty jäseneksi Koulutus ja osaaminen -ohjelman johtoryhmään. Asplund kertoo olleensa aiemminkin mukana Norjan tutkimusneuvoston työssä.

– Toki olen tähän asti ollut mukana rakentamassa ja johtamassa erästä toista koulutukseen liittyvää neuvoston ohjelmaa, mutta tämä on paljon suurempi asia ja valtava kunnia, että minua on pyydetty jatkamaan tässä laajemmassa kontekstissa, hän toteaa.

Norjan tutkimusneuvostoa johtavan John-Arne Røttingenin mukaan eri tutkimusohjelmien johtoryhmät ovat keskeisessä roolissa, kun tutkimusta ja innovaatio-ohjelmia laajennetaan ja jalkautetaan kehittämään norjalaista yhteiskuntaa ja liike-elämää.

LISÄÄ