Etlan Hanna Virtanen on voittanut parhaan posterin palkinnon SOLE:ssa

Etlan tutkija Hanna Virtanen on voittanut parhaan posterin palkinnon 24. kerran järjestetyssä arvostetussa The Society of Labor Economists konferenssissa Virginiassa, Yhdysvalloissa.

Virtasen ja Mikko Sillimanin (Harvard University) posteri Labor Market Returns to Vocational Secondary Education (Etla Working Papers 65) käsittelee ammatilliseen koulutukseen valittujen myöhempää työmarkkinamenestystä verrattuna lukioon valittuihin. Tutkimus ottaa aiempaa paremmin huomioon nuorten lähtökohtien erot ja tarkastelee ammatillisen koulutuksen kausaalista vaikutusta muun muassa ansiotuloihin. Tulokset osoittavat, että ammatillinen koulutus on joillekin nuorille hyödyllinen myös pitkällä aikavälillä.

Postereissa arvioinnin kohteena on sisällön lisäksi myös posterin selkeys ja esitys. Posterit jaetaan aiheen perusteella neljään ryhmään ja jokaisesta ryhmästä palkitaan paras. Virtanen voitti parhaan posterin palkinnon ryhmästä Secondary and Higher Education.

– Tämä palkinto on osoitus siitä, että suomalaisella aineistolla ja suomalaisessa kontekstissa tehty tutkimus todella kiinnostaa maailmalla, vaikka monesti ajatellaan, että näin ei olisi, Hanna Virtanen kuvailee palkinnon merkitystä.

Society of Labor Economists (SOLE) on perustettu edistämään työn taloustieteen tutkimusta. Vuodesta 1995 järjestetty vuosittainen konferenssi on alan merkittävin.

Etla onnittelee lämpimästi Hannaa ja Mikkoa!

 

LUE LISÄÄ: CfEE

Liitteet

Hanna Virtasen parhaana palkittu posteri SOLE 2019 -konferenssissa.

Lataa