Raportoidussa tutkimuksessa analysoidaan 531 suomalaisesta yrityksestä koostuvan aineiston perusteella uusien tietoperusteisten tuotteiden ja palveluiden syntymiseen vaikuttavia tekijöitä. Yrityksen kyky hyödyntää sen ulkopuolella tuotettua tietoa ja osaamista (eli ns. absorptiivinen kapasiteetti) sekä yrityksen kompetenssi koskien tieto- ja viestintäteknologian hyödyntämistä liiketoiminnassa ovat kaksi keskeistä tekijää, jotka vaikuttavat tietoperusteisten innovaatioiden syntyyn. Yrityksen ulkoisilla tietolähteillä näyttäisi olevan enemmän merkitystä kuin sisäisillä tietolähteillä. Erityisesti yrityksen asiakkaiden osallistuminen innovaatioprosessiin edistää uusien tietoperusteisten tuotteiden ja palveluiden tuotantoa. Raportoitu empiirinen tutkimus yleisemminkin viittaa siihen, että tietoperusteiset tuote- ja palveluinnovaatiot syntyvät verrattain vahvasti kysyntälähtöisesti.
Arkadiankatu 23 B
00100 HELSINKI
Vaihde ja vastaanotto avoinna arkisin klo 8.30–15:30.
+358 (09) 609 900