Tekoäly työelämässä – Miten käy Suomen kilpailukyvyn?

Hotelli Scandic Helsinki Hub, Hub-Sali 1

Annankatu 18, Helsinki, Suomi

Tekoäly työelämässä – Miten käy Suomen kilpailukyvyn?

Miten ChatGPT:n kaltainen generatiivinen tekoäly vaikuttaa Suomessa tehtävään työhön? Etlassa syksyllä käynnistyvä uusi TT-säätiön rahoittama hanke ”Tekoäly työelämässä – Miten käy Suomen kilpailukyvyn?” pyrkii selvittämään tekoälyn vaikutuksia niin työhön kuin yritysten kilpailukykyyn.

Etla järjestää nyt hankkeen kick-off -tilaisuuden, jossa julkaistaan uusia Suomea koskevia tutkimustuloksia tekoälyn mahdollisuuksista korvata ihmistyötä. Tilaisuudessa työelämän ja tekoälyn yhdistämistä käsittelevät Etlan tutkimusneuvonantaja Petri Rouvinen ja tutkimusjohtaja Antti Kauhanen. Tilaisuuden Keynote-puheenvuoron etäyhteyksin pitää Pamela Mishkin OpenAI:sta.

Keskustelemassa aiheesta tilaisuudessa ovat myös Helsingin yliopiston aivotutkija Katri Saarikivi, Younite-ai -yhtiön Chief Innovation Officer Henri “Henkka” Hyppönen sekä Elisan CX-liiketoimintaratkaisujen johtaja Katja Bäckström.

 

Ilmoittaudu tapahtumaan

Ohjelma:

09:30 kokousaamiainen

10:00 Tilaisuuden avaus / Aki Kangasharju, toimitusjohtaja, Etla

10:10 Tekoäly työelämässä – kansainvälinen evidenssi / Petri Rouvinen, tutkimusneuvonantaja, Etla

10:30 Tekoäly Suomen työelämässä – uusia tuloksia / Antti Kauhanen, tutkimusjohtaja, Etla

10:45 Keynote / Pamela Mishkin, OpenAI (etäyhteydellä)

10:50 Paneelikeskustelu

  • aivotutkija Katri Saarikivi Helsingin yliopistosta
  • tutkimusjohtaja, työelämätutkija Antti Kauhanen Etlasta
  • Chief Innovation Officer Henri “Henkka” Hyppönen Younite-ai -yhtiöstä.
  • CX-liiketoimintaratkaisujen johtaja Katja Bäckström Elisasta
  • Moderoijana tutkimusneuvonantaja Petri Rouvinen Etlasta

11:20 Q & A

11:30-12:30 kevyt lounas ja verkostoitumista

 

Tilaisuus järjestetään Scandic Helsinki Hubin modernissa tapahtumatilassa suomen- ja englanninkielisenä.

Ilmoittautuminen 23.10. klo 16 mennessä ilmoittautumislomakkeella.

Kerrothan ilmoittautuessasi mahdollisista ruoka-aineallergioista ja erityisruokavalioista.

 

Lämpimästi tervetuloa!