Kiinnostavatko talouden näkymät? Etlan Kuukausiraportteja voi lukea nyt myös maksutta

Etla on uudistanut tilaajapohjaista Kuukausiraportti-julkaisuaan, ja aiemmin ilmestyneitä numeroita on avattu vapaasti kaikkien luettavaksi. Verkossa pääsee siis nyt ilman tilausta lukemaan puolisen vuotta vanhoja raportteja ilmaiseksi. Kuukausiraportti on Etlan kuukausittain päivittämä suhdanneraportti, joka on maksullinen ja vain tilaajille tarkoitettu. Julkaisusta vastaa Etlan ennusteryhmä.

Yhdeksän kertaa vuodessa julkaistava Kuukausiraportti on Etlan säännöllisesti päivittämä suhdanneraportti tilaajille. Maksullinen julkaisu tulkitsee tärkeimmät talousluvut sekä kertoo kuukausittain päivitetyn talouden tilan ja lähikuukausien suunnan. Kuukausiraportti täydentää Etlan kahdesti vuodessa julkaistavaa laajaa Suhdanne-ennustetta sekä kahdesti vuodessa julkaistavaa toimialakohtaista ennustetta.

Alkuvuodesta 2023 Etla uudisti Kuukausiraporttia ja nyt vanhimpia raportteja pääsee lukemaan vapaasti, vaikka ei olisikaan tilaaja. Maksumuurin takana on jatkossa 6 uusinta Kuukausiraporttia ja ne erottuvat lukkosymbolilla ilmaiseksi luettavista raporteista.

Tutustu Kuukausiraporttiin

Kuukausiraporttia uudistettiin viimeksi vuonna 2020, jolloin julkaisun nimi muuttui Suhdannenäkymistä Kuukausiraportiksi.

Kuukausiraportin julkaisusta vastaa Etlan ennusteryhmä, jota johtaa ennustepäällikkö Päivi Puonti. Raportteja laativat Puontin lisäksi ennusteryhmän tutkijat Birgitta Berg-Andersson, Ville Kaitila ja Sakari Lähdemäki.

Kuukausiraportin vuosikerran hinta on 500 euroa (kestotilaus). Hintoihin ei lisätä arvonlisäveroa. Tilaushintaan sisältyy myös kalvopaketti.

Lisätietoja Kuukausiraportista ja tilausohjeet

 

Etlan julkaisee vuoden 2023 ensimmäisen laajan talousennusteensa, kevään Suhdanteen, tiistaina 21.3. Maaliskuussa julkaistaan myös vuoden ensimmäinen päästöennuste. Ennusteet julkaistaan niin suhdanteen verkkoversiossa osoitteessa suhdanne.fi kuin myös Etlan nettisivuilla etla.fi.