Hyvää joulua! Välipäivinä valamme tinaa ja suuntaamme digimatkalle

Etla toivottaa valoisaa uutta vuotta 2023!

Etlan vaihde on suljettuna 27.12. Muuten vaihteemme on auki kaikkina työpäivinä, mutta tutkijamme ovat pääsääntöisesti lomalla pyhien välillä. Tutkijoiden yhteystiedot löydät: etla.fi/henkilosto/tutkijat/

Ilmiöt 2023 kurkistaa tulevaan

Epävirallinen vuosikatsaus on luvassa keskiviikkona 28.12. kun julkistamme Etlan “Ilmiöt 2023″. Siinä eturivin tutkijat Etlasta arvioivat ensi vuonna eteen tulevia talouden ilmiöitä ja kehityskulkuja.

Miltä näyttää inflaatiokehitys ensi vuonna? Mitä uudistuksia luvassa? Valamme tinaa hieman epävirallisemmissa merkeissä, mutta silti perustellusti – kuten asiaan kuuluu.

Lue: Ilmiöt 2023

Alustatalouden F&M vie kuulijansa digimatkalle

Pyhien ja välipäivien aikana – uusia tutkimuksia odotellessa – voit kuunnella Etlan ja Aallon yhteistä avoimen tieteen podcastia Alustatalouden F&M. Podcastin kolmas tuotantokausi jatkaa juontaja, sarjayrittäjä William von der Pahlenin johdolla alustatalouden faktojen ja myyttien perkaamista talousnäkökulmasta.

Ajankohtaisten keskustelujen yleisteemana on, miten digitaalisten alustojen hyödyntäminen muuttaa liiketoimintaa, teollisuutta ja työtä. Podcastin hosteina Williamin lisäksi jatkavat Etlan johtava tutkija Timo Seppälä ja Aalto-yliopiston professori Robin Gustafsson.

Kahdeksanosaisesta podcastista on syksyn mittaan ilmestynyt uusi jakso joka toinen torstai. Podcast liittyy monivuotiseen BRIE-ETLA -tutkimushankkeeseen, jota rahoittaa Business Finland. BRIE:n (Berkeley Roundtable on the International Economy at the University of California Berkeley) ja Etlan tutkimusyhteistyö on perustettu jo vuonna 2001.

Podcast on kuunneltavissa kaikilla yleisimmillä kuuntelualustoilla, esimerkiksi Spotify, Supla, Google ja Apple Podcast & Podplay.

Miten Suomen talous kestää ikääntymisen?

Alkavan vuoden Etla-tapahtumat käynnistyvät puolestaan 17. tammikuuta, kun  LIFECON-hankkeen keskustelutilaisuus Miten talous kestää väestörakenteen muutoksen? polkaistaan käyntiin Helsingin Tiedekulmassa. Voit ilmoittautua tilaisuuteen tai seurata tapahtumaa verkossa oheisen linkin kautta.

LIFECON-hanke on Suomen Akatemian yhteydessä toimivan Strategisen tutkimuksen neuvoston rahoittama tutkimus, ja osa laajaa DEMOGRAPHY-ohjelmaa. Hankkeessa Etla, Työterveyslaitos ja Helsingin yliopisto selvittävät, miten väestön ikääntyminen vaikeuttaa suomalaisen hyvinvointivaltion ylläpitämistä. Hankkeessa tutkitaan väestömuutoksen vaikutuksia kansantalouteen ja haetaan samalla keinoja tilanteen helpottamiseksi.

Katso LIFECON-keskustelutilaisuuden video.

Lopuksi haluamme toivottaa kaikille taloustutkimuksen ystäville: Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta!