Etlan ja Finnveran suuri talouskeskustelu valmis herättämään keskustelua Suomi Areenassa

Keskustelutapahtuma Suomi Areena starttaa käyntiin ensi viikolla, ja Porin kadut täyttyvät ajankohtaisesta kuhinasta. Löydetäänkö samalla ratkaisun avaimia Suomen tulevaisuuden kestävälle kasvulle?  Ainakin Etlan ja Finnveran suuri talouskeskustelu etsii kestävää kasvua torstaina 27. kesäkuuta kello 13. Keskustelu on katsottavissa MTV:n Katsomossa livenä.

Miten Suomi, jonka väestö vanhenee, voi edistää talouskasvua ja säilyttää asemansa maailman onnellisimpien maiden joukossa? Miten samalla varmistetaan hyvinvointi niin ihmisille, yrityksille kuin ympäristöllekin? Näitä kysymyksiä päästään ratkomaan 27. kesäkuuta, kun Etla ja Finnvera tuovat samalle lavalle keskustelemaan Suomen ykkösekonomistit sekä hallitus- ja oppositiopuolueiden edustajat. 

Etlan ennustepäällikkö Päivi Puonti korostaa, että vaikka suhdannemielessä onkin valoisaa, eivät pitkän aikavälin näkymät Suomessa ole valoisat.

Vaakuna-lavalla Porissa nähdään Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Matias Marttinen, Finnveran pääekonomisti Mauri Kotamäki sekä Etlan ennustepäällikkö Päivi Puonti. Sofia Virran estyttyä, vihreiden näkökulmaa tulee keskusteluun tuomaan kansanedustaja Oras Tynkkynen.  

Etlan tekoälytutkimuksesta vastaava tutkimusneuvonantaja Petri Rouvinen sekä nuorten ilmastoedustaja Hanna Höijer sekoittavat pakkaa haastamalla keskustelua niin tekoälyn kuin ilmastonmuutoksen näkökulmasta. Keskustelua vetää Suomen Kuvalehden toimittaja Robert Sundman. 

Etlan tekoälytutkimuksesta vastaava Petri Rouvinen haastaa Porissa keskustelijat kääntämään tekoälyn tuomat haasteet mahdollisuuksiksi. Rouvisen mukaan tekoäly voi olla myös tasa-arvoistava voima työmarkkinoilla.

Etlan ja Finnveran suuri talouskeskustelu on katsottavissa joko paikan päällä Porissa Vaakuna-lavalla, osoitteessa Gallen-Kallelankatu 7, tai suorana kotisohvalta MTV Katsomossa. Tervetuloa mukaan!

Täältä pääset MTV Katsomoon!

  • Etlan ja Finnveran Suuri talouskeskustelu: Onko tulevaisuuden kestävä kasvu Suomelle mahdoton yhtälö? 
  • Torstaina 27.6. klo 13-13:45 
  • MTV-Katsomo, suora striimi tai Vaakuna-lava, Pori