Suomi menetti ykköstilan digibarometrissa

Suomi menetti kärkipaikkansa 22 maan digivertailussa, kertoi torstaina 15.6. julkaistu Digibarometri 2017-tutkimus. Suomen ohi kiilasi tänä vuonna Norja ja kärkinelikon täydensivät Tanska ja Ruotsi.

– Sen sijaan, että Suomen osaaminen olisi heikentynyt, ovat pikemminkin muut maat kehittäneet omaansa, kommentoi tutkimuksen toteuttaneen Etlatiedon toimitusjohtaja Petri Rouvinen.

Vuosittaisen Digibarometrin tekee Etlatieto ja sen toteuttamiseen ovat osallistuneet liikenne- ja viestintäministeriö, Tekes, Teknologiateollisuus ry ja Verkkoteollisuus ry. Digibarometri mittaa 22 maan digitaalisuuden hyödyntämistä kolmella tasolla: digitaalisuuden edellytysten, käytön ja vaikutusten tasolla sekä selvittää, miten edellä mainitut tasot toteutuvat yrityksissä, kansalaisten keskuudessa ja julkisella sektorilla.

Digibarometrin teema muodostui tänä vuonna tekoälyn ympärille. Tekoäly on ihmisälyä jäljittelevä ohjelmisto. Digibarometrin mukaan Suomessa tekoäly-yrityksiä on noin 350 ja tekoälyn tutkijoita noin 400.

Digibarometri 2017  sai tänä vuonna runsaasti julkista näkyvyyttä. Suomen ykköstilan menetyksestä uutisoivat niin talousmedia kuin muutkin uutisvälineet.

Lue tästä esimerkiksi Helsingin Sanomien ja Tietoviikko/Tekniikka ja Talous-lehden uutiset aiheesta.

Digibarometriin pääset tästä.