Suomen osaajapula ja investointivaje pöydällä Eurooppa edellä -podcastissa

Osaajapula jarruttaa jo ulkomaisten investointien saamista Suomeen. Eurooppa edellä -podcastissa pohditaan nyt Suomen pulaa osaavista tekijöistä, ja kysytään, miten vältämme näivettymisen EU:n takapajulaksi. Etla on yhteistyökumppanina keväällä 2021 lähetettävissä Eurooppa edellä -podcasteissa.

Eurooppa edellä -podcast pureutuu joka toinen viikko ajankohtaisiin EU- ja Eurooppa-aiheisiin suomalaisten europarlamentaarikkojen ja asiantuntijoiden kanssa. Tiistaina 2. maaliskuuta julkaistavan jakson aiheina ovat Suomen investointivaje sekä työperäinen maahanmuutto. Etlasta keskustelemassa on ennustepäällikkö Markku Lehmus.

Lehmus tähdentää, että Suomessa pitäisi samaan aikaan sekä työllistää omia työttömiä että ajatella yritysten tarpeita.

– Yritysten tarpeet kohdistuvat sellaiseen osaamiseen, jota meillä ei välttämättä ole tarpeeksi. Koodaajat ovat tästä paras esimerkki. Pitkäaikaistyöttömistä on vaikea tehdä koodaajia, Lehmus pohtii.

Aiemmissa Eurooppa edellä- podcastin jaksoissa on käsitelty mm. elpymisrahastoa ja EU-budjettia sekä unionin ja Venäjän suhteita. Podcastin tavoitteena on tuoda enemmän eurooppalaista näkökulmaa suomalaiseen keskusteluun. Podcast hahmottaa EU-ratkaisuja kaikille yhteiskunnasta, Euroopasta, eurooppalaisesta elämäntavasta ja kansainvälisistä asioista kiinnostuneille.

Etlan ennustepäällikkö Markku Lehmus

Eurooppa edellä -podcastin tuottaa Nouhau Productions ja yhteistyökumppaneina ovat Etlan lisäksi Euroopan parlamentti, Keskuskauppakamari sekä Helsingin seudun kauppakamari.

Sarjan 10 jaksossa ääneen pääsevät Suomen parhaat EU- ja Eurooppa-tuntijat  – erityisesti suomalaiset europarlamentaarikot. Juontajana toimii Tapio Nurminen, pitkän linjan Eurooppa-kirjeenvaihtaja Saksasta, joka tunnetaan ainakin Kauppalehden ja MTV:n uutisten lukuisista raporteistaan.

Tulevissa jaksoissa käsitellään mm. kauppapolitiikkaa sekä EU:n ilmasto- ja ympäristöpolitiikan vaikutuksia yritystoimintaan. Pysy siis kuulolla – keväällä 2021 mennään Eurooppa edellä joka toinen viikko!

Eurooppa edellä -podcastin nauhoituksessa vierailivat Markku Lehmus Etlasta (vas.), toimitusjohtaja Minna Vanhala-Harmanen Baronasta ja europarlamentaarikko Eero Heinäluoma.

Eurooppa edellä -podcast on kuunneltavissa yleisimmillä podcast-alustoilla, kuten Podplay, Spotify, Apple, Google, Radiot.fi sekä yhteistyökumppanien verkkosivuilla ja Kauppalehden verkossa.

Kuuntele iTunesissa

KUUNTELE KAIKKI JAKSOT