Etlan tutkimus kiinnosti Silver Economy Forumissa

Kuva: Johannes Palmgren/Finanssiala

Etla osallistui 9.–10.heinäkuuta järjestettyyn Silver Economy Forum -tapahtumaan Finlandia-talolla, joka on osa Suomen EU-puheenjohtajuuskauden virallista ohjelmaa. Tutkimusjohtaja Niku Määttänen esitteli alustavia tuloksia ikääntyneiden hyvinvoinnin parantamiseksi kahdessa eri puheenvuorossa. Tulokset ja pohdinnat kiinnostivat ja saivat runsaasti huomiota myös mediassa.

Määttänen esitteli lyhyesti Finlandia-talon päätilaisuudessa, kuinka purkamalla asuntovarallisuutta ikääntyneillä keskiluokan kotitalouksilla olisi mahdollisuus käyttää vapautuneet varat omaan hyvinvointiinsa (ks. myös Etla-tiedote tutkimuksesta). Määttäsen mukaan markkinoille tarvittaisiin myös kertamaksullisia, kilpailullisesti hinnoiteltuja eläkevakuutuksia, joita voisi halutessaan ostaa täydentämään sosiaalivakuutusta.

Samaisessa osiossa Määttäsen lisäksi puhuivat myös Finanssialan toimitusjohtaja Piia-Noora Kauppi, Bank of America-investointipankin johtaja (Head of Retirement and Wealth Solutions) Lorna Sabbia, Singaporen terveysministeri Amy Khor ja Alankomaiden terveysministeriön ohjelmajohtaja Reinier Koppelaar.

Finanssiala järjesti iltapäivällä medialle möys suomenkielisen oheistilaisuuden, jossa Etlan Niku Määttänen kertoi laajemmin alustavista tutkimustuloksistaan ja ehdotuksestaan uusista vakuutustuotteista. Tilaisuus keräsi paikalle runsaan joukon kiinnostuneita kuulijoita ja median edustajia. Määttäsen lisäksi oheistilaisuuteen osallistuivat tuore sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen (Vas.) ja Kansallisen senioriliiton ja eläkeläisliittojen etujärjestö EETU:n puheenjohtaja Anneli Taina, jotka kommentoivat puheenvuoroissaan Etlan ehdotuksia. Tilaisuuden puheenjohtajana toimi Piia-Noora Kauppi.

Kuva: Johannes Palmgren/Finanssiala
Piia-Noora Kauppi, Aino-Kaisa Pekonen, Anneli Taina ja Niku Määttänen. Kuva: Johannes Palmgren/Finanssiala

 

Kuvat (ellei toisin mainita): Justiina Airas/ETLA

Katso myös: Asuntovarallisuudessa potentiaalia nostaa ikääntyneiden hyvinvointia. ETLA-tiedote.

Unlocking housing wealth to foster the silver economy. ETLA-tiedote.

Silver Economy Forum on sosiaali- ja terveysministeriön, valtiovarainministeriön, Suomen Pankin ja Finanssialan järjestämä korkean tason foorumi Finlandia-talolla 9.–10.heinäkuuta. Tilaisuus järjestetään yhteistyössä yhdysvaltalaisen Global Coalition on Agingin kanssa. Tilaisuus on osa Suomen EU-puheenjohtajuuskauden virallista ohjelmaa. Samalla foorumi on yksi YK:n terveen ikääntymisen vuosikymmenen (Decade of Healthy Aging) lähtölaukauksista.