Työtehtävien ja palkkojen dynamiikka

Yksityisellä sektorilla on menossa työtehtävien rakenteen suuria muutoksia, osittain tietoteknisen murroksen vauhdittamina. Mitkä tehtävät ovat kasvussa, mitkä supistumassa? Missä määrin muutos hoituu tehtävien välisinä siirtyminä? Heijastuvatko tehtävien työllisyyden muutokset niiden palkkojen kehitykseen? Miten rakennemuutosten vaikutuksia voidaan eritellä ja niiden suuruutta mitata? Kun rakennemuutokset otetaan huomioon, kuinka joustavaa kansantalouden tulonmuodostus on suhdanteiden yli tai työntekijöiden välillä?

Näihin kysymyksiin antaa vastauksia Työsuojelurahaston tuella valmistunut raportti ”Työtehtävien ja palkkojen dynamiikka”, joka julkistetaan torstaina 29.11. klo 13:00-15:00 Kansallismuseon auditoriossa (Mannerheimintie 34, Helsinki).

Raportti tuottaa laajaa perustietoa yksityisen sektorin tehtävärakenteiden muutoksesta sekä palkanmuodostuksen dynamiikasta. Se on suunnattu laajalle yleisölle ja erityisesti kaikille, jotka ovat kiinnostuneita työmarkkinoiden rakenteiden muutoksista Suomessa 2000-luvulla.

Loppuraporttia kommentoi tilaisuudessa valtiovarainministeriön rakenneyksikön päällikkö, finanssineuvos Tuulia Hakola-Uusitalo. Kommentointiin ja keskusteluun osallistuvat myös hankkeen ohjausryhmän jäsenet Antti Aarnio (STTK), Eugen Koev (Akava), Erkki Laukkanen (SAK) ja Seppo Saukkonen (EK).

Tilaisuudessa on klo 12:30 alkava kahvitarjoilu.

Ilmoittautumiset pyydämme perjantaihin 23.11. mennessä Pekka Vanhalalle pekka.vanhala@etla.fi.

Lisätietoja saa tutkimusjohtaja Rita Asplundilta (rita.asplund@etla.fi, puh. 050 594 2311) tai hankkeen kotisivulta.