REGROW-seminaari: Suomi takaisin kasvu-uralle, mutta millä keinoin?

Hotelli Kämp

Kluuvikatu 4, Helsinki, Suomi

REGROW-seminaari: Suomi takaisin kasvu-uralle, mutta millä keinoin?

Meitä koettelee nyt poikkeuksellinen yhdistelmä terveys-, turvallisuus-, ympäristö- ja talouskriisejä. Koronapandemia, Venäjän hyökkäyssota, kiihtyvä ilmastonmuutos, energiamarkkinoiden sokki ja pitkäaikainen talouden pysähtyminen muokkaavat uusiksi yhteiskuntia – eikä Suomi ole joukossa poikkeus.

Jotta talouskasvu saataisiin takaisin kestävälle kasvu-uralle, edellyttää se innovatiivisuuden elvyttämistä, investointeja yhteiskuntien sietokykyyn sekä suotuisaa poliittista ympäristöä uudistusten tekemiseen.

Etlan ja Turun yliopiston yhteinen tutkimushanke ”REGROW – kasvun uudistaminen innovaatioiden avulla” pyrkii vastaamaan talouskasvun haasteisiin. Hanke etsii myös uusia politiikan vipuja, joiden avulla innovaatioiden tuottavuutta globaalissa myllerryksessä voitaisiin kasvattaa. Hankkeessa on mukana useita nimekkäitä kansainvälisiä toteuttajia myös Stanfordin, Waterloon ja Oxfordin yliopistoista sekä Kansainvälisestä valuuttarahastosta (IMF).

Nyt on tullut aika esitellä tutkimushankkeen tuloksia, ja haluamme kutsua Sinut mukaan seminaariin etsimään kasvun ajureita!

Aamupäivän tilaisuus on englanninkielinen ja iltapäivän syventävä tutkijaseminaari (klo 12.15 alkaen) on suomenkielinen.

Alustava ohjelma

09.00 Seminaarin avauspuheenvuoro / Tutkimusjohtaja Tero Kuusi, Etla

09.10 Keynote: Productivity and Growth: Past and Future Trends, professori Bart van Ark, Manchesterin yliopisto, UK

09.40 Keynote: Trials, Tensions and Trilemmas – Political economy challenges facing Europe / professori Iain Begg, London School of Economics, Eurooppa-tutkimuskeskus

10.10 Kahvitauko

10.20 Paneelikeskustelu: Mitä mahdollisuuksia talouspolitiikan työkalupakissa on?

  • professori Bart van Ark
  • professori Iain Begg
  • varapuheenjohtaja, kansanedustaja Elina Valtonen, Kokoomus
  • tutkimusjohtaja Tero Kuusi, Etla
  • moderoija: taloustoimittaja Emil Elo, HS Visio

11.00 Yleisökeskustelu

11.30 Lounas

12.15 Tutkijaseminaari

  • Kilpailu innovaatioista, läpimurrot ja kasvun haaste / tutkimusjohtaja Tero Kuusi, Etla
  • Innovaatiot, osaajat ja yritykset – teknologia- ja alustayritysten kokemuksia pandemia-aikana / professori Anne Kovalainen, Turun yliopisto
  • Nokian romahdus – Miten lopulta kävikään? / tutkimusjohtaja Jyrki Ali-Yrkkö, Etla

14.00 Tilaisuus päättyy

 

Ilmoittautuminen 4.11. klo 10 mennessä oheisen linkin kautta. Kerrothan ilmoittautuessasi, jos haluat osallistua myös iltapäivän osuuteen sekä mahdollisesta erityisruokavaliosta.