Vihriälä: lisäleikkaukset olisivat olleet riski

Etlan toimitusjohtaja Vesa Vihriälä ja STTK:n pääekonomisti Ralf Sund arvioivat Ylen Aamu-TV:n haastattelussa torstaina 9.2. että hallituksen lisäleikkaukset olisivat olleet riski nykyisessä taloustilanteessa.

– Tässä tilanteessa lisäleikkaukset eivät olisi hyväksi talouskasvulle, joka on vielä heiveröistä. Mutta onhan tämä tietysti riskialtis ratkaisu sen takia, että lisävelkaantumista tapahtuu jatkuvasti ja meillä on kestävyysvaje pitkällä aikajänteellä julkisessa taloudessa, Vihriälä tähdensi.

Vihriälä peräsikin haastattelussa paitsi rakenneuudistuksia, myös paikallista sopimista työllisyyden kohentamiseksi. Lisäksi hän pohdiskeli avointen työpaikkojen täyttämistä sekä työtä kohtaan omaksutun uudenlaisen asenteen ja suhtautumisen merkitystä.

– Suhtautuminen työhön sillä tavalla, että työpaikat ovat mahdollisuuksia. Tilaisuus voi loppua, mutta uusia on tarjolla. Kannattaa lähteä siitä, että koko ajan etsitään uusia mahdollisuuksia eikä suhtautua niin, että tämä nimenomainen työ on aina se, mihin jäädään kiinni.

Katso koko haastattelu Ylen Aamu-TV: Tänään otsikoissa (kohdasta 08:16 alkaen) tästä.