Etla pronssisijalle kansainvälisessä ennustekisassa

Etlan ennustetiimi on voittanut pronssia FocusEconomicsin vuoden 2023 kansainvälisessä Suomen inflaatio -sarjassa. Kilpailussa vertailtiin keskeisiä makrotaloudellisia indikaattoreita ja kuluttajahintaennusteita viime vuonna. Kategorian voiton vei saksalainen DekaBank ja toiseksi sijoittui pohjoismainen rahoituspalvelujätti SEB.

Kilpailun järjestäjä FocusEconomics on kansainvälinen analyysiyhtiö, joka laatii talousennusteita ja analyyseja yli 200 maasta. Etla nappasi pronssia heidän kilpailunsa Suomi-sarjassa tarkimmista inflaatioennusteista vuonna 2023.  

Kilpailussa vertailtiin keskeisiä makrotaloudellisia indikaattoreita (bkt, finanssitase, inflaatio, korko, valuuttakurssi ja vaihtotase) sekä kuluttajahintojen ennusteita vuonna 2023. Kategoriassa ensimmäiseksi nousi saksalainen, Sparkassen-Finanzgruppeniin kuuluva DekaBank ja toiseksi sijoittui yksi suurimmista ruotsalaisispankeista eli SEB (Skandinaviska Enskilda Banken). 

FocusEconomics Analyst Forecast Award on vuosittain myönnettävä palkinto, jossa huomioidaan tarkimmat talousennustajat eri maissa ja hyödykkeissä. Palkinto myönnetään vuosittain tarkimmille ennustajille monissa eri sarjoissa maittain, alueittain ja indikaattoreittain. 

Etlan ennustetiimi on myös aikaisempina vuosina napsinut palkintoja FocusEconomics-kilpailussa. Vuonna 2021 Etla voitti FocusEconomics-kilpailun koko Suomi-sarjan. Samana vuonna voitto tuli myös Concensus Economics -tutkimusyhtiön järjestämässä kilpailussa euroalueen tarkimmista talousennusteista. Tuolloin Etla oli myös Suomessa vuoden 2021 Talousennustaja Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulun järjestämässä kisassa.  

Etlan nelihenkisen ennustetiimin muodostavat ennustepäällikkö Päivi Puontin lisäksi tutkijat Birgitta Berg-Andersson, Ville Kaitila ja Sakari Lähdemäki. 

 

Onnittelemme ennustetiimiämme!