EU:n suunta – kuinka tiivis liitto?

LOPPURAPORTIN JULKAISUSEMINAARI

Torstaina 8.5.2014, klo klo 13:30 – 15:30 (Ilmoittautuminen ja kahvi alkaen klo 13:00)
Hotel Kämp, Peilisali (2. krs), Kluuvikatu 2, Helsinki

Euroopan talouskriisi on pakottanut EU:n poikkeuksellisiin kriisinhallintatoimiin ja johtanut merkittäviin uudistuksiin talous- ja rahaliitto EMUn toiminnan parantamiseksi. Uudistusten vaikutukset ovat edelleen kiivaan keskustelun kohteena. Joidenkin mielestä uudistukset ovat täysin riittämättömiä. Toiset katsovat niiden olevan liian pitkälle meneviä askelia liittovaltiomaiseen unioniin. Yleisesti epäillään, ettei nykytila ole pysyvä. Mitkä ovat EU:n kehitysvaihtoehdot? Kuinka kestävällä pohjalla toteutetut uudistukset ovat taloudellisesti ja poliittisesti? Millaisten valintojen eteen Suomi joutuu?

Ohjelma:

13.30 Loppuraportin esittely – EU:n suunta
Vesa Vihriälä, Juha Jokela, Markku Kotilainen ja Teija Tiilikainen

14.10 Kommenttipuheenvuorot
Alivaltiosihteeri Tuomas Saarenheimo, valtiovarainministeriö
Julkisasiamies Niilo Jääskinen, EU:n tuomioistuin

14.30 Yleisökeskustelu – Kuinka tiivis liitto?

EU:n suunta – Kuinka tiivis liitto? on Jane ja Aatos Erkon säätiön rahoittaman EU talouskriisin jälkeen –projektin loppuraportti. Hankkeen tavoitteena on tuottaa tutkimukseen pohjautuvaa tietoa suomalaisen poliittisen päätöksenteon ja laajemman kansalaiskeskustelun tueksi.

Paikkoja on rajoitetusti. Rekisteröimme osallistumiset ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautumiset tämän linkin kautta viimeistään tiistaina 6.5.

Lisätietoa:
Sannamari Bagge, tel. +358 9 432 7711, sannamari.bagge@fiia.fi