Etlan ja ulkoministeriön Brexit-arvoketjututkimuksen julkistustilaisuus

Brexitin vaikutukset uhkaavat muodostua laajemmiksi kuin tähän asti on ajateltu – paitsi Britannialle itselleen, myös yrityksille globaalisti. Tuoreen ETLA-tutkimuksen mukaan Britannia on huomattavan sidoksissa globaaleihin arvoketjuihin. Tuotannon ja arvoketjujen muututtua yhä kansainvälisemmiksi, saattaa yksittäinen komponentti tai muu välituote ylittää saarivaltakunnan rajan parhaimmillaan useitakin kertoja. Erityisesti mikäli kova brexit rajaesteineen toteutuu, aiheutuu tuotteiden rajanylityksistä jatkossa viivästyksiä ja lisämaksuja, joita monet yritykset eivät ole valmiita maksamaan.

Jyrki Ali-Yrkön ja Tero Kuusen ”Brexit and indirect impact routes through global value chains” käy läpi globaaleja arvoketjuja ja niiden kautta syntyviä yhteyksiä Britannian, Suomen ja muun EU-alueen välillä. Julkistamistilaisuudessa tutkimusta kommentoi ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtaja Juha Jokela.

Tilaisuuden ohjelma:

8:30 Aamukahvi

9 – 9:10 Tervetuloa / apulaisosastopäällikkö Ilkka Saarinen, ulkoministeriö

9:10 – 9:30 Brexit ja globaalit arvoketjut -tutkimuksen esittely / tutkimusjohtaja Jyrki Ali-Yrkkö, Etla

9:30 – 9:45 Kommenttipuheenvuoro / ohjelmajohtaja Juha Jokela, ulkopoliittinen instituutti

9:45 – 10:30 Paneelikeskustelu / yksikönpäällikkö Marjut Akola (UM), Jyrki Ali-Yrkkö (ETLA), Juha Jokela (FIIA) sekä johtaja Kari Hietanen (Wärtsilä)

Kyseessä on kutsuvierastilaisuus. Lisätiedot ja ilmoittautumiset (10.3. mennessä) sähköpostitse osoitteeseen tilaisuudet@etla.fi.